top of page
  • elsvandenbussche

Brand in Tondelhuis

Op 3 april 2022 was er veel gedoe in Tondelhuis. Een smeulend vuurtje had het hele huis gevuld met een witte, chemisch ruikende rook. De aanwezigen werden geëvacueerd, de afwezigen gealarmeerd. Met lede ogen keken we toe hoe de brandweer ons dak moest open zagen om het vuur te kunnen blussen. De ravage was enorm.

Ieder gezinslid - hond inbegrepen - ging er op zijn eigen manier mee om, maar iedereen was geraakt en ontredderd. Van het ene moment op het andere voelde ik mij ontheemd en machteloos.

Ons huis was een paar weken onbewoonbaar. Van kelder tot zolder werden alle spullen bekeken, gereinigd en verplaatst door professionelen. Heel veel gerief werd weggegooid. Vele onbekenden liepen in en uit ons huis.

Weg privacy, weg spullen met herinneringen.


'Hou je vuurtje brandend'

Laat dit nu net de leuze zijn van Tondelhuis. Ironisch toch?

Die slagzin is bedoeld voor mensen, niet voor huizen. Maar wij hebben blijkbaar een huis met een menselijk karakter. ;-)

coaching bij stress en burn-out
Brand in huis brengt veel stress met zich mee. Goed omgaan met die stress, het kan!

Foto Kristof Pieters, publicatie www.hln.be


Goed omgaan met stress, het kan!

Een vuur dat te lang of te hard brandt zorgt voor schade. Een vuur dat uitdooft zorgt voor kilte en eenzaamheid. Je vuurtje brandend houden zodat je warm blijft zonder schade aan te richten is dus een hele uitdaging. Ik blijf nog meer dan ooit overtuigd van de boodschap van de slagzin.


Bij het herstellen van onze woning, bij het ontspullen, bij het aanpakken van alle kleine en grotere stresserende problemen die deze brand met zich meebracht bleven we zelf overeind en konden we ons eigen vuurtje brandend te houden. Alles wat ik had geleerd rond omgaan met stress (en burn-out) kon ik samen met mijn huisgenoten dagdagelijks inzetten en voelen hoe heilzaam het werkt. We namen tijd voor ontspanning in onze caravan en ik was bewust bezig met hartcoherentie om te ontladen. We bouwden onze thuis weer op. We doseerden de werkzaamheden en schakelden hulp in waar we deze konden gebruiken. We maakten tijd voor loslaten en verbinden.


Ondertussen zijn we meer dan een jaar verder. Tijd om de leuze van Tondelhuis weer actief de wereld in te sturen. Iedereen die hulp kan gebruiken om stress of burn-out te voorkomen of aan te pakken is warm welkom voor coaching. Samen met jou wil ik op zoek naar datgene dat voor jou werkt om echt te ontspannen, om die stress uit je lijf en je hoofd te krijgen en om met volle teugen van het leven te genieten.


302 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page