top of page
  • elsvandenbussche

Welke vorm van creatieve coaching past bij jou?

"Ik wil graag creatieve coaching;" zei Sanne, dat is echt iets voor mij. Vroeger was ik nog wel eens creatief bezig met schilderen en zo. Niet dat ik er de beste in was, maar het boeide me wel.


Ik begreep dat Sanne ooit een burn-out had gehad en dat dat een heel heftige periode in haar leven was, zo eentje die ze geen tweede keer wil beleven.

In 2021 staan nogal wat veranderingen in haar leven op haar programma. Daarom wil ze zich nu wapenen tegen stress en onzekere tijden. De tijd is ook rijp om komaf te maken met onduidelijkheden uit die uitgebluste periode. Tijd voor coaching.


Sanne vertelde me over zichzelf, over haar leven, over haar bekommernissen. Toen ze me vertelde over haar gitaar en de liedjes die ze zelf graag zingt, stelde ik voor om daarmee een creatieve sessie op te bouwen. Haar gitaar als hulpbron, dus geen verf en geen schilderij. Sanne was onmiddellijk overstag, dit was nieuw voor haar, maar ze was heel geïnteresseerd.


Later die week verraste ze me. Sinds de uitnodiging om haar gitaar mee te brengen was ze in de weer geweest met haar gitaar en met liedjes die voor haar belangrijk waren. Ze had spontaan lijstjes gemaakt bij wijze van voorbereiding van de sessie. Of we hier iets mee konden doen?

Het werd een heel bijzondere sessie. Eentje met zang en muziek uit haar lijstje, met een lach en een traan maar vooral met inspiratie en nieuwe inzichten voor Sanne om mee te nemen naar huis. Inspiratie om energie op te doen, om emoties te verwerken en om zich nog bewuster te ontspannen. De gitaar en de liedjes hebben geholpen, maar Sanne was natuurlijk de muzikant, de hoofdrolspeler.


Tip: Als jij me vertelt wat jou boeit in het leven, wat voor jou belangrijk is en waarmee jij graag bezig bent vinden we ook voor jou materiaal dat dienst kan doen tijdens een creatieve coachsessie! Het materiaal hoeft geen creatief materiaal te zijn en hoeft ook niet in verband te staan met jouw coachvraag. Ik maakte al sessies met koffie, met bikini's en zelfs met papiersnippers. Alles kan.

Creatief coachen is maatwerk en past ook bij jou! Meer weten? Welkom met elke vraag!


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page