top of page
  • elsvandenbussche

Solliciteren na burn-out

Ik ontmoette haar tijdens een wandeling, we liepen samen een eindje in dezelfde richting en raakten aan de babbel. Ze werkt op een dienst HR als verantwoordelijke voor de aanwervingen. En ik, ik was aan het solliciteren met een burn-out ervaring in mijn rugzak.

'Wij zijn altijd heel erg op onze hoede van zodra het woord burn-out valt' vertelt ze heel spontaan. Ze was verrast dat ik er zo enthousiast en energiek uit zag, dit paste niet bij haar beeld van iemand die een burn-out had doorgemaakt.


We hadden een fijne babbel over openheid, over energie en over kansen krijgen.

Het was een kleine ontmoeting en toch bleef deze nazinderen. Vooral dat ene zinnetje over de burn-out waarvoor je op je hoede moet zijn.

Natuurlijk heeft ze gelijk, iedereen moet op zijn hoede zijn voor burn-out. ;-)


Dit had ik haar graag nog willen zeggen:


Iemand die hersteld is van een burn-out is iemand die geleerd heeft om te tot rust te komen, om te ontladen van stress en te doseren;

dat is iemand die zich bewust is van zijn eigen valkuilen, talenten en noden,

dat is iemand die burn-out signalen kan herkennen bij zichzelf en bij anderen.

Dat is iemand die geleerd heeft om echt te ontspannen en aan zelfzorg te doen.

Dat is iemand die zich bewust is geworden van de kromme overtuigingen die er eerder toe geleid hebben om de eigen noden en grenzen niet te erkennen;

dat is iemand die zijn kromme overtuigingen heeft rechtgezet.


Straffer nog, je zou het kunnen omdraaien: iemand die komt solliciteren zonder een burn-out verhaal, kan perfect op de vlucht zijn voor een burn-out zonder het zelf te beseffen.


****


De volgende dag mocht ik op sollicitatiegesprek met gezonde kriebels in mijn buik. Het gesprek verliep warm en vlot en ik kreeg nog meer zin om in dienst te gaan. Ik ging naar huis met positieve feedback en wacht nog steeds op een beslissing van de organisatie.

Ik geef het toe, wachten geeft stress, hoe langer hoe meer, maar gelukkig leerde ik om daar mee om te gaan!

Duimen maar!


Wil jij ook meer weten over burn-out voor jezelf of voor op het werk?

Wil jij ook gecoacht worden tot je echt hersteld bent van een burn-out?

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page