top of page
  • elsvandenbussche

Ze was gekomen om iets af te ronden, om te closen.

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2021


"Ik ben benieuwd wat gij met mij gaat doen Els, want ik ben helemaal geen creatieve.' De zon scheen fel en doortastend. We hadden een coachafspraak in de schaduw van een paar bomen. Ze was al jaren weg op haar vorige job, wel 8 jaar of zo. Maar als ze het over die ene leidinggevende had werd ze boos en verdrietig tegelijkertijd. Er zat zoveel emotie op haar verhaal waardoor ze moeilijk te stoppen was in haar verhaal. Ik voelde haar kwaadheid, haar frustratie en haar rusteloosheid. Ze had dit verhaal al tientallen keren verteld aan vrienden en familie.

Ze was naar de coachsessie gekomen om dit verhaal te kunnen loslaten, om het af te ronden, om het te closen. Ze vond het zelf zo lastig dat ze hierover bleef malen in haar hoofd. Ze gebruikte zijn naam zelfs niet meer, ze sprak liever over die Ambetanterik.


Ze kreeg een wit blad van mij, Het blad stond symbool voor de arme Ambetanterik. Zo kreeg ook hij een plek in de schaduw, vlak bij ons. (zie foto onderaan)

Samen keken we 'hem' aan. Ik stelde haar de vraag wat ze nog van hem nodig had om het af te ronden. Als coach kon ik horen dat ze zichzelf tegensprak en haar hiermee confronteren. Uiteindelijk kwam ze bij de kern van haar behoefte. De sfeer was heel spannend. Ze kon haar wezenlijke vraag eindelijk echt stellen. Puur, in al zijn eenvoud.

Door haar nood te benoemen konden we er ook mee aan de slag.

De papieren versie van de Ambetanterik hielp mee om de zaak helder te krijgen..


Stilte. kippenvel. Zowel zij als ik hadden plots kippenvel. Er veranderde iets in haar kijk op de situatie. De spanning was weg. Ze had een nieuw inzicht gekregen in zichzelf en op de situatie. Geen sprake van wat hocus pocus gedoe, gewoon een nieuw perspectief.


We lachten samen nog om de restanten van die Ambetanterik die monddood op de grond lag in de schaduw van de boom. Zij zag er vrolijk uit, lichter ook .


Weken later polste ik of ze nog last had van die situatie; of ze nog behoefte had om iets af te ronden. Neen hoor. Ze straalde. Of toch, ik heb nog een andere situatie om te closen.Tip

Heb jij ook een situatie die je niet kan loslaten?

Boek je eigen coachsessie!Creatief coachen om iets te kunnen loslaten
closen, afsluiten loslaten. Om iets te kunnen loslaten moet je het eerst vastpakken


101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page