top of page
  • elsvandenbussche

Lachen als energiebron

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2021

Coronatijd is een lastige, bijzondere tijd.

Ik besefte dat het lang geleden was dat ik had gelachen. Ik bedoel echt lachen: luid en samen met anderen; lachen tot je buik er pijn van doet. Echte leute noemen wij dat hier.


De corona-kerstvakantie stond voor de deur. Geïnspireerd door de chiro van mijn dochter nodigden we een aantal gezinnen uit de buurt uit om samen een coronaproof vlaggenroofspel te spelen. Ik verfde een vlag, stelde een reglement op en telde af tot het spel begon. De heerlijke spelspanning was in onze whatsappgroep al voelbaar voor het startschot werd gegeven.


Ik ken mijn buren wel, maar toch hebben we elkaar op een andere manier leren kennen. Het kind kwam bij iedereen naar boven. De spanning om in elkaars tuin te sluipen zonder gezien te worden en de lachsalvo's als je betrapt werd waren heerlijk. Net als de verkleedpartijen om onherkenbaar de vlag te kunnen roven.


We hebben het allemaal gevoeld: samen lachen schept een band, het maakt je lichter en energieker. Hoe lang is het geleden dat jij nog eens uitbundig plezier hebt gemaakt?


Tip: Om je energiepeil aan te vullen is het belangrijk om uit verschillende bronnen je energie te halen. Samen met anderen leuke dingen doen is een belangrijke energiebron. Ben jij op zoek naar jouw energiebronnen maar lukt het niet goed in je eentje?


Tijdens coachsessies in tondelhuis is er ondanks het serieuze werk ook ruimte om eens hartelijk te lachen. Het helpt om te relativeren en het doet gewoon zo'n deugd.

Contacteer me voor een coachsessie!

Lachen als energiebron
Aan de voet van de regenboog wachtte de vlag op een rover

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page