top of page
  • elsvandenbussche

Een anker prikkelt ons geheugen aangenaam en positief.

Bijgewerkt op: 16 mei 2021


Haar onderlip trilde een beetje en haar ogen waren aan het glinsteren.

Die verlegen Fleur had net een grens verlegd. Ze had voor de hele groep een verhaal verteld, haar verhaal, een pijnlijk verhaal. Een verhaal van ziekte, verdriet, gemis en eenzaamheid. Een verhaal vol verlangen om uit te breken.

Haar kaken blonken van trots, dit was haar eerste keer dat ze dit had verteld voor de groep. Fleur wilde af van haar verlammende verlegenheid, ze wilde openbloeien en tonen wie ze eigenlijk was.


Toen de groep verdwenen was, bleef Fleur nog even hangen. Ze was nog niet helemaal bekomen van haar prestatie. Ze begon eindelijk te geloven dat het haar ging lukken, dat ze in staat was om zichzelf te tonen.


"Wil je hulp om dit gevoel vast te houden?" vroeg ik Een traan plengde naar beneden. "Graag! Als dat zou kunnen."

En het kon, Fleur houdt van kleur en van juweeltjes. Ze koos zorgvuldig een gekleurde steen uit en we maakten er een hangertje van. Ik heb haar nooit meer zonder dat hangertje gezien; meer nog, ik zag dat ze het regelmatig aanraakte op momenten dat ze een duwtje nodig had.


Tip: Alles kan een anker worden: een woord; een vaas, een muziekbox, een geur, een lied, een ritueel, ... Een anker creëer je in een aantal stappen:

  1. Een anker vertrekt vanuit een positieve gedachte, een positieve daad, een zelfzorgpuntje, ...

  2. je kiest iets uit waarmee je deze positieve intentie wilt verbinden.

  3. Je verbindt beide zaken met elkaar.

Klaar :-)

Als coach kan ik je bijstaan om jouw anker te creëren. Ook voor de creatieve liefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om een anker te creëren in een creatieve sessie.

Welkom in de individuele coaching of in de creatieve coaching met jouw vraag!


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page