top of page
  • elsvandenbussche

Echte ontspanning komt niet vanzelf

Bijgewerkt op: 19 mrt. 2021

De meeste mensen die stress als een probleem ervaren, hebben last van pijnlijke spieren. Bij de een zit het in zijn nek, een ander voelt het in zijn kaken. Iedereen heeft zijn eigen zwakke plek. Je lichaam probeert je dan duidelijk te maken dat je toe bent aan ontspanning. Sommigen zijn kampioen in het negeren van deze lichaamssignalen, en negeren deze signalen.


De Amerikaanse arts Edmund Jacobson deed heel wat onderzoeken in verband met spanning en ontspanning. Zijn bekendste onderzoek is de 'progressieve spierontspanning'. Het is een manier om je spieren opnieuw te leren ontspannen.

Wanneer je op het internet zoekt naar een geleide oefening om in je eentje je spieren te leren ontspannen krijg je misschien keuzestress want je vindt er tientallen verschillende versies onder de noemer 'Jacobson'.


Iedereen weet dat ontspanning belangrijk is; maar er is nog een verschil tussen iets weten en je er naar gedragen. Bovendien zijn er nog vele gradaties tussen je goede voornemens en je succesverhalen.


Tip: In tondelhuis kan je terecht met jouw coachingsvraag rond ontspanning. Wil je samen de oefeningen van Jacobson doen op jouw maat? Wil je uitzoeken hoe jij tot ontspanning kan komen? Welkom in tondelhuis.

Tondelhuis ontspannen met Jacobson
Echte ontspanning komt niet vanzelf

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page