top of page
  • elsvandenbussche

Hoe sterk is jouw pleasend kantje?

Eva houdt van mensen en meest van al houdt ze ervan om mensen blij te maken.

Ze is bezig met een naaiprojectje voor één van haar kinderen en is is nog op zoek naar bijzondere knopen om het project de finishing touch te geven. Ik heb tijd en ik heb knopen; dus ik wandel even tot bij haar.


'Hoe lukt het hier ?' vraag ik. Ze glimlacht. 'Druk bezig he!'

Ik ben alweer onder de indruk van haar vaardigheden, haar inzet, haar energie en haar enthousiasme. Ze maakt een pracht van een kleed. Mijn complimentjes blijven in de lucht hangen.

'En met jou?' vraagt ze? Zin in een koffietje? Je ziet er goed uit vandaag.' Ondertussen loodst ze me naar haar gemakkelijkste zeteltje in de kamer.

Ze heeft onthouden dat ik hou van koffie met een dubbele portie melk en in één beweging liggen er ook 2 chocolaatjes bij.

Met haar warmste glimlach zet ze de koffie voor me neer. Liefdevol strijkt ze even over mijn rug. 'Ik ben blij je te zien' zegt ze. Ik voel me verwend.




Ik geniet van de koffie, en leun gezellig achterover.

Ondertussen naait ze naarstig verder. Via een smsje stelt ze haar dochter gerust dat ze de deadline zal halen met het kleed.

Ze begint te vertellen over haar dag en ik ben alweer onder de indruk van wat ze allemaal heeft gedaan, zoveel extra's om andere mensen blij te maken. Ze lijkt wel een toverfee!


Dagen, weken, jaren gaan voorbij. Eva zorgt en deelt liefde uit met al haar creativiteit, zoveel ze kan. Ondertussen is er één lieverd die ze vergeet: zichzelf. Eva is een echte pleaser.

>>>

Bericht aan alle pleasers,

wie onvoldoende naar zijn eigen noden luistert kan uitgeput geraken, Als je je eigen noden negeert, zal je lijf straffere signalen uitzenden tot je eindelijk luistert.

En als je echt niet luisteren wil, gaat je lichaam in burn-out.

Gun jezelf regelmatig iets extra, gun jezelf ook rust, ontspanning en kies ook eens voor jezelf! Leve zelfzorg!

>>>

Heb je hierbij ondersteuning nodig? Welkom in Tondelhuis!





83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page